Vivan Olsson Jönköping

Nostalgi-tripp hos Örtugen

Tisdagen den 17 november så var vi tillbaka på 1950-talet, vilken härlig känsla det var att få lyssna till Bill Haley:s rock around the clock. Ja det var så hon började aftonen med.

Vivan Olsson från Jönköping men för många år sedan inflyttad från Lidköping vid Vänern. Det svängde rejält när hon startade en gammaldags grammofon och musiken drog igång. Sedan gav Vivan återblickar på hela femtiotalet ,fotbolls – VM 58 , Ingo 59 är årtal som nästan alla kommer ihåg. Underkjolar i bomull med fina brodyrer, skor i olika modeller och kuddar var saker som förevisades. Vecko-Revyn, Året Runt samt kaffekokare TV-kannor och de gamla sedlarna 5,10,50 och 100-lappen fick många av oss att kanske tycka att det var bättre förr.

Ja Vivan hon kunde få igång hela gänget att till och med sjunga gamla 50 tals slager, det har väl aldrig hänt förut.
Vivan berättade och vi mindes hela vårt 50 tal som hon avslutade med en av vår mest spelade artist, nämligen Elvis Presley.
Alla var nöjda och vi gick till kaffebordet, som vanligt smakade utmärkt, kanske till och med lite 50 tal. Vår eminente Alvar Eklund avslutade galant med att ännu en gång sälja allt som var till salu till ett och samma bord.

Det var mycket att minas tillbaka på, och faktiskt att 50 talet var en trevlig nostalgitripp.

Vid pennan Lars.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *