Lucian Emma Fagerberg

Lucia-firande hos Örtugen 2009.

I år fick vi inte Lucia från den skola vi brukar ha så det blev lite problem. Men vår sekreterare Gull-Britt har god hand med sin skönsjungande dotterdotter Gill Svensson. Hon lovade att komma och sjunga själv, men hon var suveränare än så, hon pratade med sina klasskamrater i klass 8 på Junedalsskolan och de kom överens om att tillsammans göra ett framträdande hos samlarklubben Örtugen.

Utvald till kvällens Lucia var Emma Fagerberg som med nio tärnor framförde att väl genomtänkt sångprogram där även tre flickor framförde var sin solosång. Och jag kan lova att det var flera som ( Rös ) under dessa framträdande. Det framkom även att Gill deltagit i körslaget i TV så här var det näst intill proffs som förbättrade på sin klasskassa inför kommande resa. Alla var överens om att de var duktiga och de fick en härlig applåd efter utgången och det var de värda. Bra gjort flickor.

Därefter berättade Axenfjord om några fynd han gjort under året och vägen till dessa små träfigurer. Alla lyssnade noga och ingen somnade, så det blev godkänt. Han fick även en ny vän till sitt museum som fick namnet Gottfrid, en liten träbjörn gjord av okänd konstnär förmodligen i främmande land, men go ändå. Sjölanders kan överraska och det är trevligt.

Julgröten stod på bordet ock skinksmörgås med dryck samt kaffe, struwa och pepparkaka smakade alldeles utmärkt och nu var alla som barn på nytt för att det skulle bli den sed vanliga paketutdelningen. Därefter den följande auktionen som alltid med eminente Alvar Eklund och nästan som vanligt köptes det mesta från samma bord. Märkligt !!!!

Även denna kväll har sitt slut, men snart kommer ett nytt år så redaktören på samlarklubben. Örtugen ber att få önska

En God Jul och Gott Nytt År 2010.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *