Folkdräkter

Tisdagen den 20 april så var det månadsmöte igen för oss Örtugar och denna gång så var det hembygdsdräkter som var underhållningen. Vår styrelsemedlem Gunilla Askenmalm berättade dräktens historia och det med en fin glöd och inlevelse, alla öron var helt utslagna och vi tog till oss allt av hennes kunskap och jag kan lova att det var mycket intressantare än vad jag hade föreställt mej.

Sedan var det en liten mannekänguppvisning av medhavda dräkter som finns i föreningen samt att det berättades lite fakta om dräkterna som förevisades.

Följande dräkter som visades var : Ulla Jacobsson bar en Gotlandsdräkt, Elsie Andersson visade Norra Vedbos dräkt. Dalarnas fina Leksandsdräkt förevisades av Margit Eklund samt att Lars Axenfjord visade fruns Östra härads dräkt från 1985.

Sedan hade vi gästbesök av ordföranden i Hovslätts hembygdsförening Laila Lindsten och hon visade upp sin hemlandsdräkt från vårt östra grannland Finland. Hon bar på en dräkt från Björneborgstrakten / Oravais i västra Finland.

Kvällen avslutades med en auktion samt kaffe o fralla.

Foto o text Lax.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *